Cursusaanbod

Programmeren met Scratch

Scratch Zelf een animatie, spelletje of ander programma maken? In deze cursus leer je hoe je dat doet. Je werkt net als een echte programmeur, maar zonder ingewikkelde code. Eerst maken we een voorbeeldgame, daarna bedenk je zelf een spel of animatie. Ook geschikt als je al wat ouder bent.
Vanaf: groep 5

Programmeren met Code.org

App Inventor Je leert alles over algoritmes, patronen, lussen, foutoplossing en voorwaarden en je gebruikt je kennis om verschillende puzzels op te lossen. Vooral geschikt voor cursisten die het (nog) moeilijk vinden om zelf een game of animatie te bedenken.
Vanaf: groep 5

Gamemaker

Gamemaker Zelf je games maken! Wie wil dat nou niet? Met Gamemaker is het maken van je eigen spel niet moeilijk. Je ontwerpt en tekent je eigen spel en zorgt ervoor dat objecten op elkaar gaan reageren. Alles zonder ingewikkelde code. Meer opties dan Scratch, maar ook iets ingewikkelder.
Vanaf: groep 6

Robots

Mindstorms Bouw en programmeer een Lego-robot die precies doet wat jij wilt! Samen met een andere cursist ontwerp je een slimme robot met sensoren, motoren en de intelligente lego-steen (EV3). Je robot wordt vervolgens op de computer geprogrammeerd.
Vanaf: groep 6

Website

Website Je leert tijdens deze cursus stap voor stap om zelf een website te maken, in de codetaal HTML5. Je website krijgt je eigen tekst, plaatjes en een menu. Als alles klaar is mag je de website ook online zetten.
Vereisten: Goed kunnen typen
Vanaf: groep 7

Virtual Reality

Virtual Reality In deze cursus leer je zelf virtual reality apps te maken. Je kunt in je eigen 3D-wereld rondlopen of bijvoorbeeld een spelletje spelen. Gebruik de pijltjes en de scroll-knop van je muis om door het landschap te bewegen, kijk waar je allemaal op kunt klikken en zie wat er gebeurt.
Vereisten: Je hebt de cursus Scratch of App Inventor al gedaan.
Vanaf: groep 7

Apps maken voor Android

App Inventor Zelf een app of spel maken voor je smartphone? Misschien verzin je wel een app die iedereen móet hebben! In deze cursus maak je een eigen app voor Android (dus niet voor de iPhone).
Vereisten: Een eigen smartphone of tablet met Android
Vanaf: groep 7