Over ons

iTechBoys is in 2013 opgericht en heeft als doel het geven van cursussen programmeren aan jongens van groep 5-8 van de basisschool. We bieden verschillende programmeercursussen en een cursus robotica aan. Inmiddels zijn er ca. 10 vrijwilligers bij iTechBoys betrokken en komen elke vrijdagavond zo’n 30-40 kinderen naar een cursus.

Veel van onze begeleiders werken op het gebied van ict, doen een ict-gerelateerde studie of hebben op andere manieren de nodige technische kennis opgedaan. Al onze begeleiders vinden het leuk om hun kennis op kinderen over te dragen.

Bij iTechBoys bieden we kinderen graag de kans om hun creativiteit in te zetten en op een speelse manier te oefenen met 21ste eeuwse vaardigheden. We gebruiken hiervoor programma’s waarin kinderen visueel leren programmeren, zoals Scratch en Gamemaker, maar soms ook programmeer- of opmaaktalen, zoals HTML5.

iTechBoys is onderdeel van Stichting Technika10 Keistad, een non-profit organisatie met als hoofdactiviteit het verzorgen van programmeer- en techniekcursussen voor meisjes. Technika 10 Keistad is sinds 28 april 2006 een stichting, KvK 32115567.